Fresco (kalkverf)

Kalkverf is al een eeuwenoud verfproduct. Pure & Original produceert dit product op traditionele wijze en is beschikbaar in een groot kleurscala. Het is een product wat wordt gemaakt met natuurlijke grondstoffen als gebluste kalk en pigmenten. Het is mogelijk om kalkverf in alle denkbare ruimte van de woning toe te passen, zowel in de kamers alsmede badkamers en keukens.

Kalkverf heeft een geheel eigen uitstraling. Door de verf aan te brengen met een blokkwast, ontstaat er een bont gestreept effect. De verf zelf heeft na droging een zachte, poederige uitstraling en is volkomen mat. Door te variëren in de wijze van aanbrengen en het meer of minder te verdunnen, kunnen kleur verschillen en nuances ontstaan. Dit is een eigenschap van de verf. Kleuren onderling kunnen ook altijd iets van elkaar afwijken, dus verdient het aanbeveling vooraf alle bussen van dezelfde kleur met elkaar te vermengen.

Kalkverf is in principe niet goed schoon te maken, indien dit toch gewenst is, bijvoorbeeld bij toepassing in een badkamer, kan het afgewerkt worden met een laag Dead Flat Eco Sealer.